Εκτύπωση

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στους οποίους μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες, εταιρικές παρουσιάσεις, συνεντεύξεις τύπου, σεμινάρια, συνέδρια, γενικές συνελεύσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κ.α. Κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη επίσκεψη των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την χρήση των χώρων είναι οι εκδηλώσεις να εντάσσονται στο πλαίσιο των στόχων του Μουσείου και οι συγκεκριμένοι χώροι να είναι ελεύθεροι από δραστηριότητες του Διαχρονικού Μουσείου ή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο διαθέτει στο ισόγειό του αμφιθέατρο με χωρητικότητα 120 καθήμενων ατόμων με πλήρη οπτικοακουστική υποδομή (βιντεοπροβολέα, laptop, dvd player, ηχεία, ασύρματο μικρόφωνο, αναλόγιο και τραπέζι προεδρείου με 3 ενσύρματα μικρόφωνα). Στο ισόγειο βρίσκεται και το καφέ του Μουσείου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα των εκδηλώσεων. Το καφέ μπορεί να προσφέρει καφέ, αναψυκτικά, ελαφρά ποτά και σνακ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής εξωτερικού catering.

Επιπλέον, εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων, εφόσον δεν υπάρχει τρέχουσα έκθεση, ή σε περίπτωση που η περιοδική έκθεση είναι έτσι δομημένη ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της εκδήλωσης. Ο χώρος των περιοδικών εκθέσεων είναι της τάξεως των 500τ.μ. και το Μουσείο μπορεί να παρέχει έως 250 καθίσματα. Στον χώρο αυτό υπάρχει η δυνατότητα χρήσης φορητών οπτικοακουστικών μέσων (βιντεοπροβολέας, laptop, ηχεία, μικρόφωνα, αναλόγιο), τα οποία παρέχονται εφόσον ζητηθούν.

Τέλος, όταν ο καιρός το επιτρέπει, εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν στους κήπους του Μουσείου. Και σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατή η χρήση φορητών οπτικοακουστικών μέσων.

Για περισσότερες πληροφορίες και διαθεσιμότητα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

phone blue icon  2413 508 200

fax icon  2410 627 935

Email icon  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.